Information

Producători

Produse noi

Furnizori

PrestaShop

RSS feed

No RSS feed added

8 Informatii utile privind cosmeticele naturale

8 Informatii utile privind cosmeticele naturale

-1- NATURALE ȘI EFICACE

Cosmeticele organice sunt eficiente și asigură rezultate rapide. De-a lungul timpului, industria de publicitate a inventat stereotipul că moleculele sintetice posedă un fel de proprietăți magice și, prin urmare, sunt mai puternice. Principalele substanțe active care influențează starea pielii, cum ar fi vitaminele, antioxidanții, proteinele, enzimele sau, de exemplu, acidul hialuronic, provin din surse naturale. Ambele celule umane și plante aparțin aceluiași grup de celule și utilizează aceleași substanțe active pentru a menține viața. De aceea, cosmeticele organice certificate din 100% materii prime naturale au cea mai mare concentrație de substanțe biologic active.

Antioxidantele din plante oferă o protecție puternică împotriva îmbătrânirii, polizaharidele ne hidratează, iar acizii grași din uleiurile naturale hrănesc pielea. În loc să fie sintetizate chimic, substanțele active folosite în cosmeticele naturale sunt derivate din ingrediente naturale folosind metode inovatoare de extracție și prelucrare. De exemplu, vitamina E naturală în forma sa moleculară corectă este extrasă din germeni de grâu sau din boabe de soia fără OMG, în timp ce sinteza chimică a vitaminei E conține întotdeauna molecule nenaturale (izomerii incorecti ai substanței rezultând din reacția de sinteză), precum și urme de diferiți reactivi , catalizatori și solvenți.

-2- FUNDAMENTAL MAI SIGURE

Cosmeticele naturale sunt fabricate folosind materii prime naturale și organice, care sunt fundamental mai sigure atât pentru corpul uman, cât și pentru mediul înconjurător. Multe materii prime derivate prin sinteza chimică au un impact negativ asupra sănătății umane și a mediului. De la boom-ul industriei chimice din anii 1950, peste 100.000 de substanțe chimice noi au intrat pe piață și sunt utilizate în produsele cosmetice și de uz casnic. Cu toate acestea, siguranța acestor substanțe chimice nu a fost niciodată testată corespunzător. De exemplu, s-a dovedit științific că parabenii, utilizați pe scară largă ca conservanți, se leagă de receptorii de estrogen și interferă cu sistemul endocrin. O doză mică de parabeni este suficientă pentru ca organismul să sufere o reacție biochimică. Cea mai mare concentrație de parabeni din plasma sanguină a fost observată la 3 ore după aplicarea unui produs cosmetic pe întreg corpul. Parabenii au fost de asemenea observați în laptele matern uman. Substanțele derivate prin sinteza chimică conțin întotdeauna diferite impurități, cum ar fi produsele secundare de fabricare și urmele de solvenți și reactivi. Iar anumite cantități din aceste impurități vor ajunge întotdeauna în produsul cosmetic, deoarece este imposibil din punct de vedere tehnologic să le separăm complet. Unele dintre aceste substanțe pot avea efecte foarte adverse chiar și la concentrații foarte scăzute. Efectele pot fi neurotoxice, mutagene sau teratogene, unde impuritățile chimice influențează în mod negativ celulele țesutului pielii, precum și întregul corp sistemic. Ingredientele naturale, cu toate acestea, sunt atent selectate și dezvoltate pentru a oferi o eficiență maximă și siguranță.

-3- 95% ORGANIC

95% din materiile prime vegetale utilizate în produsele cosmetice organice certificate provin din ferme ecologice. Agricultura ecologică oferă avantaje semnificative, prin care nu permite utilizarea pesticidelor sintetice, a fungicidelor și a erbicidelor care au un impact negativ asupra mediului și sănătății umane. Există dovezi că pesticidele sunt absorbite prin epidermă și afectează sistemul endocrin. Ele pot avea, de asemenea, un efect sistemic asupra întregului organism uman.

-4- FARA OMG SI NANOPARTCOL

Cosmeticele naturale certificate sunt produse fără organisme modificate genetic, nanoparticule sau iradierea materiilor prime, din cauza studiilor contradictorii privind siguranța acestor materii prime. O altă preocupare majoră care a făcut obiectul multor discuții internaționale este legată de riscurile și beneficiile plantelor modificate genetic. Aceste riscuri includ afectarea mediului și a organismelor vii.

-5- BIODEGRADABILITATE

Componentele derivate natural se degradează rapid în natură, reducând astfel poluarea corpurilor de apă și a mediului. De exemplu, micro-particulele găsite în scruști sintetici, paste de dinți și alte produse nu se descompun după intrarea în corpurile de apă, ci acumulează substanțe toxice pe suprafață. Peștii care trăiesc în aceste ape mănâncă nămolul toxic. Apoi, particulele sintetice și diverse alte substanțe chimice se deplasează prin lanțul alimentar și ajung în dieta oamenilor.

-6- PROCESUL DE PRODUCȚIE ESTE MAI CURAT SI MAI SIGUR

Producția de cosmetice naturale este mai curată și mai ecologică. Materiile prime sunt obținute și prelucrate fără a necesita o serie de reacții chimice dăunătoare mediului și corpului uman (cum ar fi albirea, halogenarea, iradierea sau tratamentul cu mercur). Producția curată înseamnă utilizarea resurselor naturale în mod responsabil și tratarea cu atenție a mediului în toate etapele producției. De exemplu, numai produse naturale certificate sunt utilizate în curățarea, dezinfecția și salubritatea fabricii, reducând cantitatea de substanțe chimice care ajung în apele reziduale.

-7- AMBALAJ RECICLABIL
Cosmeticele naturale utilizează ambalaje reciclabile. Multe forme de ambalaje din plastic nu sunt reciclate deloc, sau opțiunile lor de reciclare sunt limitate. De exemplu, dacă un pachet are una dintre următoarele etichete - PVC, EVA, ACRYL, STYRENE, VINYL, UREA, SILICONE - acesta nu se va descompune și va continua să polueze mediul în următorii o mie de ani. Producătorii de produse cosmetice organice încep să utilizeze din ce în ce mai des ambalajele reciclate.

-8- NATURAL = CERTIFICAT

Legislația UE nu precizează ce reprezintă produse cosmetice naturale sau organice. Certificarea independentă este singura modalitate de a garanta că un produs este 100% natural. Cuvintele, cum ar fi esențele organice, naturale, șamponul pe bază de plante sau chiar 90% naturale sau 90% organice, nu garantează că un produs va fi natural, cu excepția cazului în care ambalajul conține o referire la o certificare. În Europa există mai multe organizații care efectuează certificarea și auditul producătorilor de produse cosmetice naturale. Acestea sunt: ​​ECOCERT (Franța), Asociația pentru sol (Anglia), ICEA (Italia) și BDIH (Germania). Începând cu anul 2017, toate aceste organizații vor funcționa conform standardului unic european de certificare a produselor cosmetice naturale, COSMOS. Auditorii vor inspecta originea și certificarea fiecărei materii prime și vor asigura că procesul de fabricație este curat și natural. De asemenea, acestea vor verifica conformitatea cu descrierea produsului și documentele de calitate și contabilitate.

Related Posts:

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code