Information

Producători

Produse noi

Furnizori

PrestaShop

RSS feed

No RSS feed added

Ce sunt acizii din produsele cosmetice?

Ce sunt acizii din produsele cosmetice?

Ce sunt acizii din produsele cosmetice? Ten perfect cu ajutorul produselor cosmetice cu acizi.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca acizii se impart in 2 categorii: alfa hidroxi acizi (AHA) si beta hidroxi acizi (BHA). Acestia sunt inruditi si reprezinta derivati naturali folositi in industria cosmetica in diverse forme si concentratii.

Desi au proprietati similare, rolurile celor 2 tipuri de acizi sunt diferite si se aplica in functie de ten si tipul de tratament.

  • Alfa hidroxi acizii

Se obtin din fructe (acidul malic sau citric), lapte (acid lactic) sau zahar (acid glicolic), iar cel mai comun beta hidroxi acid este acidul salicilic obtinut din salcie. Ambele tipuri lucreaza in straturile superioare ale pielii, unde descompun cimentul intra-celular, usurand indepartarea celulelor moarte si reinnoirea tesuturilor.

Diferenta majora se remarca in felul in care actioneaza asupra pielii. Majoritatea acizilor AHA lucreaza la suprafata pielii, in timp ce acizii BHA penetreaza porii in timpul exfolierii si sunt, in consecinta, adesea recomandati in vindecarea acneei.

  • BHA cu denumirea de Beta hydroxy acizi este un alt grup de acizi ce se gasesc in inflorescentele plantelor. Cel mai cunoscut si intalnit este acidul salicilic acesta avand si rol anti-bacterian.

La o concentratie mai scazuta acesti acizi ajuta nivelul de hidratare al pielii, iar pe masura ce creste concentratia pe langa inlaturarea stratului cornos, a dizolvarii comedoanelor si a sebumului poate indeparta si “nivela” asperitatile de la nivelul cutanat. Practic acesti acizi scad coeziunea corneocitelor afectand grosimea stratului cornos, in concentratii optime in functie de tipul de ten si de starea lui rezultatul aplicarii lor ajuta la flexibilitatea stratului cornos.

Related Posts:

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code